Rodinné firmy mohou od začátku dubna využít ještě výhodnější financování

Rodinné firmy mohou od 1. dubna 2020 žádat u Českomoravské záruční a rozvojové banky (ČMZRB) o zvýhodněné financování na svůj další rozvoj nebo o záruku, které jim usnadní prodej či převod svých podniků novým vlastníkům. Podpora pro rodinné firmy přichází po více jak tříletém úsilí AMSP ČR o ukotvení definice rodinného podnikání do české legislativy, což se podařilo v květnu 2019. Podpora nyní přichází od Českomoravské záruční a rozvojové banky (ČMZRB) ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu (MPO).

Tato podpora se bude týkat jak investičního, tak provozního financování a mohou o ni žádat firmy, které splňují definici rodinného podnikání. Její splnění se bude dokládat prostřednictvím Osvědčení vydaného Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) a zveřejněním daného podnikatelského subjektu v oficiálním seznamu rodinných firem na portálu ZDE

ČMRZB tak rozšířila možnosti podpory rodinných podniků, a to v rámci stávajících programů Záruka 2015 až 2023, Expanze-záruky a EXPANZE-úvěry.

Pokračování článku naleznete ZDE