SILVER BUSINESS NA DNI PODNIKATELŮ AMSP ČR

DEN PODNIKATELŮ ČESKÉ REPUBLIKY proběhl 30. října 2019 od 16:30 h již tradičně v pražském hotelu Ambassador. Kongresový sál nabitý podnikateli sledoval debatu s premiérem Andrejem Babišem a vicepremiérem a ministrem průmyslu a obchodu Karlem Havlíčkem, a to na téma „Živnostenský balíček – a co dál?“. Po přesunu Karla Havlíčka z pozice předsedy představenstva asociace v dubnu letošního roku na post ministra průmyslu a obchodu, který vždy debatu na galavečeru moderoval, se do křesla moderátora usadila Iveta Toušlová. Na pečlivě připravené otázky směřující zejména ke zjednodušení podnikání, Živnostenskému balíčku a nově připravované hospodářské politice odpovídali oba hosté po dobu více jak jedné hodiny. Po debatě proběhlo vyhlášení vítězů soutěží a grantů: Equa bank Rodinná firma roku 2019, Podnikavá žena roku 2019, Nastartujte se 2019 pro začínající podnikatele a zcela nová soutěž Digitální firma roku 2019. Ta proběhla v rámci Roku digitálního podnikání 2019 prostřednictvím volby veřejnosti v pěti kategoriích, a to v řemesle, obchodu, službách, průmyslu a zemědělství. Vyhlášen byl i absolutní vítěz.

Záštitu nad akcí převzal prezident republiky Miloš Zeman. Součástí Dne podnikatelů ČR bylo i odpolední doprovodné Exportní fórum k teritoriu Pobaltí.

Vítězové:

 

Přímý přenos z akce mohli sledovat diváci online. Záznam zde: https://livestream.com/accounts/17590784/events/8875015/videos/198450047

Fotogalerie z akce zde: https://photos.google.com/share/AF1QipOeKsoaFusMNJuM6dWZ1EweVMy-gsj3kCWrE8xk08LyDk6EYMz2ftAC72m7Pn63fA?key=eTNJbVp1bmpoZ1M5V3ZhaXZlZ1pqTHpiMWhONWxR

Video od Ministerstva průmyslu a obchodu ČR:

V rámci programu byl prezentován i projekt Silver Business. Návštěvníci ocenili myšlenku projektu a došlo i k zajímavým debatám na téma uplatnění seniorních pracovníků na pracovním trhu.